Etiketter

Babel fish (23) Film (10) Inkido (3) Litteratur (9) Musikk (2) Scrappings (7)

søndag 27. mars 2011

Hvor er Tara?

Da var bok 1 om Sookie Stackhouse lest, på norsk. Vet ikke ikke helt hva jeg skal si. Føler det på meg at jeg burde lese disse bøkene på engelsk. Mest fordi det irriterer meg grenseløst når stedsnavn blir oversatt. I denne boken ikke en gang konsekvent alle, bare noen oversatt. Men det handler om tilgjengelighet og det var norsk nærmeste bokhandel hadde.
Det første som slår meg er at de som sammenligner dette med Twilight lurer jeg på om har lest begge... De er veldig forskjellige. Her er heldigvis vampyrene som man kjenner dem - slemme, rå og blodig. Her må man ikke vente i 150 sider på at åpenbare ting skal skje, de bare skjer - rått og brutalt. Ingen sminkede sannheter. De slemme er ikke alltid slemme, de snille er ikke bare snille osv. Denne verden er på ingen måte sort-hvit. Og godt er det.
For de som hverken har sett True Blood eller lest bøkene, en liten forklaring: Bøkene er i jeg-form, sett fra Sookie Stackhouse sitt synspunkt. Hun har den evnen at hun kan høre hva folk tenker. Bortsett fra Bill Compton, den"snille" vampyren hun møter, hodet hans er stumt. Vampyrer har "kommet ut av kistene sine" og lever synlig i samfunnet. Det er mye fordommer mot dem blant mennesker. Men som Sookie og hennes nære finner ut er det mer mellom himmel og jord enn de ante. Som f.eks hennes sjef/beiler nr 2 Sam Merlott som er hamskifter. Og deretter baller det bare på seg med slemminger i alle slags  former, menneske, vampyrer, demoner....osv
Men det som slår meg, som tross alt har sett alle tre sesongene og venter på sesong 4 ( kommer i juni...) er..... hvor er Tara? Sookie sin aller beste venn i TV-serien er ikke å finne i bok 1... Må derfor innrømme at jeg bare må lese videre for å se hvordan bøkene løser intrigene - om intrigene er de samme osv.
Fant noen intervjuer som kommenterte dette (Alexander Skarsgård) med at bøkene og TV-serien er forskjellig med at "de som er fan av bøkene også må få seg noen overraskelser". Når det er sagt skal jeg kaste meg over de neste bøkene mens jeg venter på sesong 4, samt kose meg med flere festelige kommentarer fra Alexander Skarsgård som spiller Eric Northman i serien, forøvrig beiler nr 3 - populær jente denne Sookie.

1 kommentar:

Unknown sa...

Nå har jeg lest denne skikkelig! My next project. Jeg holder fremdeles på med Twilight, nå har Voltouri-gjengen kommet. De lukter hverandre på tenna for å si det sånn.

Award er at du svarer på spørsmåla og sender utfordringa videre til noen andre. Og at du linker til meg som hostess. See? Det er veldig frivillig. Men jeg tenker å lage min EGEN award og sende ut på markedet. Den SKAL du svare på. *hihi*

Langt innlegg, dette. Jaja.