Etiketter

Babel fish (23) Film (10) Inkido (3) Litteratur (9) Musikk (2) Scrappings (7)

søndag 24. april 2011

BABEL FISH

For de som ikke vet hva en Babel fish er. Babel fish er en skapning i Douglas Adams The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (haikerens guide til galaksen). Etter min mening en helt eksepsjonell bok. Og som Ringenes Herre er for fantasy litteraturer er denne et "must" å lese av science fiction litteraturen.
Boken handler om Arthur Dent, en ordinær og litt kjedelig engelskmann, og hans venn Ford Prefect, en ikke så ordinær engelskmann. Faktisk er ikke Ford fra jorden i det hele tatt. Bokserien (som blir omtalt som den lengste trilogi i verden og består av fem bøker) starter med at Arthur protesterer mot at det skal legges en vei rett gjennom hans hus. Ford kommer og ber Arthur hente et håndkle og sier at jorden snart skal bli ødelagt (for å gjøre klar for en intergalaktisk motorvei viser det seg ironisk nok etterhvert). De får haik med en av romskipene som er der for å sprenge jorden. Derfra tar historien de mest fantastiske krumspring og vendinger. Herlig! En viktig detalj å få med seg er at en haiker trenger kun noen få ting, et håndkle, en haikering og "haikerens guide til galaksen" - et lite oppslagsverk som forklarer alt tenkelig.

Men over til vår lille venn Babel fish.
Som man kan tenke seg er en galakse full av underlige språk og man må være veldig språkkyndig for å kunne farte rundt, eller man kan ha en babel fish. For å gjøre saken enkel slipper man babel fishen inn i øret og den oversetter ALT! Haikerens guide til galaksens forklaring:

Ingen kommentarer: