Etiketter

Babel fish (23) Film (10) Inkido (3) Litteratur (9) Musikk (2) Scrappings (7)

fredag 30. desember 2011

Et år er bak oss....

Så sitter man der sentimental og tenker på året som har gått. I noen tilfeller også gått fra oss. Det er skremmende å tenke på tiden som har vært, på alle opplevelser, gleder og sorger. Snart er kvelden kommet for at man skal lage sine løfter til seg selv om en ny begynnelse. Skal innrømme at jeg kanskje ikke ser på det nye året som en ny begynnelse, men snarere en forsettelse på det som er og har vært. Men sentimental blir man jo på denne tiden. Man tenker på de menneskene man har møtt og de man har mistet.

Mest av alt tenker jeg på de jeg har mistet og hvor tomt livet er uten dem. Tapet er jo der hele tiden, men juletiden gjør det hele så mye mer synlig. Den tomme stolen i familieselskaper, pakken du ikke kjøper og ei heller pakker opp (og da er det ikke den økonomiske delen jeg tenker på, men omtanken som kommer med pakken. Det å vite at den som har gitt gaven har tenkt på deg og forsøkt å finne den rette tingen til akkurat deg. På akkurat samme måte som du har tenkt når du har funnet den rette tingen.) Den manglende klemmen og lykkeønskningene som ikke blir gitt. Lyden av latter som ikke helt når den samme høyden som før, fordi vi er færre. Vi har et tomrom, en plass som ikke kan fylles uansett hvor mange vi øker i antall.

I år var det to tomme stoler og en ledig plass. Tomrommet har økt drastisk og latteren er enda lavere enn den var i fjor. Den ledige plassen kan fylles, men de to stolene vil for alltid være akkurat det.......
to tomme stoler, to hull i hjertet, to manglende biter av helheten.

Når blikket nå igjen skal møte hverdagen og se framover må vi holde på håpet. Og verne om den lille glede man finner på veien.

Ingen kommentarer: